Kalliopi Maravelea – ARCHITECT

kalliopi-logo

Υπηρεσίες.

Η αγάπη μου για τον άνθρωπο και το χώρο, με οδήγησαν στην δραστηριότητα μου ως Αρχιτέκτονα – Διακοσμητή και Μελετητή Φωτισμού. Απευθύνομαι σε ιδιώτες η επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν μικρές αλλαγές η ολική ανακαίνιση στο χώρο τους.

Σε ένα project το στάδιο της μελέτης είναι πολύ σημαντικό, είτε αναφέρομαι σε ανακατασκευή χώρου (αρχιτεκτονική μελέτη), είτε σε διακόσμηση (φωτορεαλιστική μελέτη), είτε σε μελέτη φωτισμού.

Ο κάθε χώρος επιμελείται ανάλογα, ώστε μόνος του να καλύπτει τις λειτουργικές και διακοσμητικές απαιτήσεις του χρήστη, όπου η ισορροπία στην χρήση υλικών, χρωμάτων και η σωστή διαχείριση φωτός να επιφέρει ένα αποτέλεσμα που να εκπνέει αρμονία.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο κάθε χώρος που ξαναδημιουργείται να είναι λειτουργικός και ταυτόχρονα διαχρονικός δίνοντας έτσι μια υπεραξία!

Ολες οι παρακάτω υπηρεσίες παρέχονται και διαδικτυακά!

Αρχιτεκτονική Μελέτη

Η αρχιτεκτονική μελέτη χώρου με χωροδιάταξη επίπλων και διαστασιολόγηση επιδιώκει τη δημιουργία λειτουργικών και αισθητικά ελκυστικών χώρων.

Μέσω της ανάλυσης των διαστάσεων και των αναγκών των χρηστών, σχεδιάζουμε τη διάταξη των επίπλων, λαμβάνοντας υπόψη τη ροή κίνησης, την εργονομία και την αισθητική.

Με προσοχή στις λεπτομέρειες, δημιουργείται ένας ευχάριστος και ισορροπημένος χώρος, προσφέροντας άνεση και ευχαρίστηση στους χρήστες του. 

Διακόσμηση Εσωτερικών & Εξωτερικών Χώρων

Η διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων προσδίδει έναν μοναδικό χαρακτήρα και προσωπικότητα στο περιβάλλον μας. Μέσω της δημιουργικής διακόσμησης, μπορούμε να αναδείξουμε το στυλ και την αισθητική του χώρου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που εκφράζει τις προτιμήσεις και την προσωπικότητα των κατοίκων του.

Είτε πρόκειται για εσωτερικούς χώρους όπως καθιστικά, κουζίνες και υπνοδωμάτια, είτε για εξωτερικούς χώρους όπως αυλές και κήπους, η διακόσμηση δημιουργεί έναν ατμοσφαιρικό χώρο που προσφέρει άνεση και χαλάρωση. Μέσα από την επιλογή χρωμάτων, υλικών, επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων, δημιουργούμε μια αρμονική ισορροπία που ανανεώνει και αναζωογονεί το περιβάλλον μας.

Μελέτη Ειδικών Κατασκευών

 Μέσω του σχεδιασμού "tailor-made", μπορούμε να δημιουργήσουμε προσαρμοσμένα έπιπλα και κατασκευές που εκπληρώνουν τις ανάγκες σας, είτε αυτές είναι λειτουργικές, είτε αισθητικές.

Μέσω της εξειδικευμένης μελέτης, επιλέγουμε τα κατάλληλα υλικά, διαμορφώνουμε τις αποθηκευτικές λύσεις και δημιουργούμε μοναδικά κομμάτια που ενσωματώνονται αρμονικά στον χώρο σας.

Η μελέτη ειδικών κατασκευών μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε έναν πραγματικά εξατομικευμένο χώρο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας με μοναδικότητα και λειτουργικότητα.

Ανακαινίσεις Κατοικιών & Επαγγελματικών Χώρων

 Με τη χρήση τρισδιάστατων προτάσεων ανακαίνισης εσωτερικών χώρων, μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του τελικού αποτελέσματος πριν από την έναρξη των εργασιών. Αυτό επιτρέπει την ακριβή προσαρμογή του σχεδίου, την επιλογή υλικών και την διαμόρφωση του χώρου με βάση τις προσωπικές ανάγκες και το αισθητικό γούστο του πελάτη.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ένα οικιακό περιβάλλον ή έναν επαγγελματικό χώρο, οι ανακαινίσεις μπορούν να δημιουργήσουν λειτουργικούς, αισθητικά ελκυστικούς και εξατομικευμένους χώρους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ανθρώπων που τους χρησιμοποιούν.

Φωτορεαλιστική Παρουσίαση

Μέσα απο την τρισδιάστατη φωτορεαλιστική παρουσίαση μπορεί ο πελάτης εύκολα και γρήγορα να δει τις προτεινόμενες αλλαγές και πάνω σε αυτές να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που να εκπνέει αρμονία.

Η φωτορεαλιστική πρόταση περιλαμβάνει όλες τις λειτουργικές και διακοσμητικές αλλαγές, με τα προτεινόμενα υλικά, το ύφος, την χρωματολογία και την θεματολογία.

Ο πελάτης μπορεί έτσι να φανταστεί τον εαυτό του μέσα στο νέο χώρο και να νιώσει αν του κάνει η όχι.

Μελέτη Αρχιτεκτονικού Φωτισμού

Η μελέτη αρχιτεκτονικού φωτισμού αποτελεί ζωτικό στοιχείο στον σχεδιασμό των χώρων. Μέσω αυτής της μελέτης, δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη και αρμονική ατμόσφαιρα μέσω της σωστής χρήσης του φωτισμού.

Μας ενδιαφέρει...
• Ο φωτισμός να είναι ανάλογος με τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του κάθε χώρου
• Ο σωστός φωτισμός να μας κάνει παραγωγικούς, δημιουργικούς και
να βελτιώνει τη διάθεσή μας
• Ο κάθε χώρος να προικιστεί με ιδιαίτερο ύφος φωτισμού που να ταιριάζει στον χρήστη
• Η μετάβαση από τον ένα χώρο στον άλλο να είναι αρμονική
• Η επιλογή της θερμοκρασίας χρώματος του φωτισμού να γίνεται ανάλογα με την συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου

Συχνές ερωτήσεις.

H πρώτη επίσκεψη στον χώρο δεν χρεώνεται.

Άλλωστε, στην πρώτη επίσκεψη κοιτάω τον χώρο, συζητάμε τις απαιτήσεις σας και το πιο βασικό είναι να δούμε αν μπορούμε να επικοινωνήσουμε.

Γι' αυτό μην διστάσετε να με πάρετε τηλέφωνο!

Aυτό και βέβαια μπορεί να γίνει παρόλα αυτά αν η επικοινωνία μας είναι πολύ καλή, θα μπορέσω να αποκρυπτογραφήσω το διακοσμητικό σας στυλ και να προσεγγίσω παρα πολύ κοντά στο επιθυμητό
αποτέλεσμα από την πρώτη μου φωτορεαλιστική πρόταση.

Αν βέβαια χρειαστούν μικροαλλαγές, αυτές
δεν χρεώνονται, παρά μόνο όταν απαιτηθεί ανασχεδιασμός εκ νέου.

Aυτή είναι η πιο συχνή παγίδα, που πέφτουμε όλοι μας όταν ξεκινάμε να κάνουμε αλλαγές σε έναν χώρο.

Το ότι ξέρεις τι θέλεις είναι πολύ σημαντικό. Το να μπορείς όμως να φανταστείς το πώς θα γίνει αυτό που θέλεις, σαν εικόνα στο μυαλό σου, είναι πιο σπάνιο. Το να μπορείς να προβλέψεις τεχνικές δυσκολίες, αλλά και να παντρέψεις υλικά είναι ακόμα σπανιότερο.

Αν βέβαια επιζητάς το αποτέλεσμα να έχει
ταυτότητα και αρμονία τότε σίγουρα πρέπει να απευθυνθείς στο ειδικό.

Πριν από κάθε παρουσίαση μου, υπάρχει μια επικοινωνία που περιλαμβάνει τις ιδέες σας, τις ανάγκες σας, καθώς και φωτογραφίες από το διαδύκτιο που σας αρέσουν.

Μέσα από μια δημιουργική συζήτηση, μαζί θα καταλήξουμε στο στυλ που θα θέλατε και πάνω σε αυτό εγώ θα δημιουργήσω το συνολικό
σκηνικό.

Γιαυτό είναι πολύ σημαντική η σωστή επικοινωνία μεταξύ μας.

Και βέβαια! Αυτή την δουλειά την κάνω χρόνια.

Μπορώ να σας προτείνω ανάλογα πάντα με το budget που διαθέτετε, καταστήματα και προμηθευτές από τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε τα επιπλά σας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Φυσικά! Αυτό είναι και το πιο όμορφο κομμάτι στην διακόσμηση που θα δώσει την ιδιαιτερότητα στον χώρο σας και θα τον κάνει ξεχωριστό.

Εχω συνεργασίες με όλες τις κατηγορίες τεχνιτών, αλλά και εσείς αν έχετε κάποιον γνωστό σας τεχνίτη, αναλαμβάνω την καθοδήγηση του.

Και βέβαια. Αυτό είναι και το πιο σωστό να κάνετε!

Όταν θέλετε ένα άριστο αποτέλεσμα γρήγορα και οικονομικά μην πειραματιστείτε μόνοι σας. Θα ταλαιπωρηθείτε χωρίς να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, και το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι ούτε οικονομικό αλλά ούτε και γρήγορο!

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ - ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΦΑ!

Scroll to Top